BBQ recept Warm chocolade-cakeje met bananenijs - by Ralph de Kok

BBQ recept - Chocolade-cakeje - Ik BBQ voor Jou

Bereidingswijze Chocolade-cakeje:

  1. Smelt de chocolade, samen met de boter au bain-marie
  2. Klop de eieren, eidooiers en de suiker in een keukenmachine helemaal luchtig
  3. Spatel hier het chocolade-boter mengsel door en vervolgens voorzichtig de bloem
  4. Vet éénpersoons vormpjes in en bestrooi ze licht met suiker
  5. Vul de vormpjes tot drie kwart met de chocolademassa
  6. Zet in koelkast tot gebruik
  7. Gaar op de bbq, op indirecte wijze, bij een temperatuur van ca. 200/225 graden, gedurende 8 á 10 minuten

Bereidingswijze Bananenijs: 

  1. Verwarm de bbq tot zeer heet
  2. Pof de bananen (rechtstreeks in gloeiend houtskool of op de hete brander)
  3. Verwijder de schil en pureer het vruchtvlees fijn in een keukenmachine
  4. Verwarm de melk met de room en los hierin, al roerend, de suiker op
  5. Meng de bananenpuree door het melk/roommengsel en draai tot ijs in een ijsmachine.
    Serveer de chocolade-cakejes met een bol gepoft bananenijs, eventueel met een paar korrels ‘fleur de sel’ en een coulis van rood fruit

    Smakelijk!
    Ralph de Kok