BBQ recept gegrilde Bavette met koffierub en koffie-bbq-saus - by Ralph de Kok

BBQ recept - gegrilde bavette - Ik BBQ voor Jou
  1. Verwarm een barbecue tot circa 250°C. Zorg voor een directe en indirecte zone.
  2. Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar en wrijf de rub over het vlees.
  3. Gril het vlees direct boven het hete vuur, ongeveer 3 minuten per kant. Verplaats de bavette naar een minder hete zone en gril het vlees (indirect) nog eens 5 á 6 minuten per kant.
  4. Bedek de gegrilde bavette losjes met aluminiumfolie en laat het vlees minimaal 10 minuten rusten.
  5. Meng in de tussentijd alle ingrediënten voor de koffiesaus door elkaar in een pannetje en verwarm, al roerend, kort tot de suiker is gesmolten.
  6. Snijd de bavette in dunne tranches: houd rekening met de ‘draad’ (spierweefsels)! Zorg dat je haaks op de lange draden snijd en nooit met de draad mee..!!!
  7. Serveer met de koffie-bbq-saus.

Smakelijk!

Ralph de Kok