BBQ recept Langzaam gegaard buikspek met gegrilde sambal, gepofte bataat en gegrilde groene asperges en ananassticks - by Ralph de Kok

BBQ recept - Langzaam gegaard buikspek met gegrilde sambal, gepofte bataat en gegrilde groene asperges en ananassticks - Ik BBQ voor Jou
  1. Snijd de vetkant van het buikspek in en marineer met de knoflookpuree, grof zeezout en de Apple barbecue rub.
  2. Plaats het vlees op een indirecte zone van de barbecue en laat het circa 2 uur garen op 120°C, met de vetkant naar boven!
  3. Leg ook de zoete aardappels op de indirecte zone en pof ze tot ze zacht aanvoelen. Afhankelijk van de grootte van de aardappels, tussen de 60 en 90 minuten.
  4. Pureer het vruchtvlees in een blender en meng de raz al hanout kruiden erdoor met een scheut olijfolie en een snufje zout.

Gegrilde sambal:

1. Leg de puntparika’s en de sjalotjes rechtstreeks in de kolen en laat de schil zwartblakenen. De paprika’s zijn na zo’n 10 minuutjes gaar (regelmatig draaien) en de sjalotjes na ongeveer een kwartiertje. Laat ze even doorstomen in een afsluitbaar zakje en verwijder de zwarte schil en zaden en pel de sjalotjes.

  1. Gril de chilipepers op een heet rooster in 5-0 minuten gaar en verwijder de zaden.
  2. Pof de knoflook op een indirecte zone in ongeveer 45 minuten tot hij goudbruin is en zacht aanvoelt.
  3. Doe alle gegrilde en gepofte groenten voor de sambal in een blender en mix met de honing en een scheutje olijfolie tot een gladde saus.
  4. Maak de sambal op smaak met wat zout. Als hij te scherp is, voeg dan nog wat honing toe.

Gegrilde asperges:

  1. Gril de groene asperges op een heet rooster kort aan alle kanten (circa 4-5 minuten in totaal).
  2. Besprenkel met wat wasabi sesamzaadjes.

Ananassticks:

  1. Rijg de ananassticks aan spiesjes en gril ze aan beide kanten tot een mooi karamellaagje zichtbaar wordt.
  2. Strooi er voorzichtig wat gedroogde chiliflakes over (en eventueel wat bruine suiker…)

Serveer met couscous-salade!

Smakelijk!

Ralph de Kok