BBQ recept Lomo al Trapo - by Ralph de Kok

BBQ recept - Lomo al Trapo - Ik BBQ voor Jou

Tip: Zorg voor een gloeiend bed aan houtskool.

  1. Maak een (schone) theedoek nat in de rode wijn.
  2. Vouw het doek open en strooi er drie kwart van het zout overheen.
  3. Verdeel ook de helft van de overige kruiden op het zout.
  4. Plaats het vlees er bovenop en strooi daarover de overige kruiden en zout.
  5. Vouw de theedoek strak op en zet vast met slagerstouw.
  6. Plaats het vlees in de gloeiende kolen en laat het 9 minuten liggen.
  7. Draai nu het vlees om en laat het 7 minuten liggen.
  8. Neem het pakket uit de kolen en laat het nog 10 minuten rusten/doorgaren.
  9. Verwijder het doek en schraap het overtollig zout van het vlees.
  10. Genieten maar!

Smakelijk!

Ralph de Kok