BBQ recept Spare ribs met gegrilde barbecuesaus - by Ralph de Kok

1. Gril de halve perziken op een hoog vuur rondom totdat een goudbruin karamelletje ontstaat.

2. Doe de perziken in de blender en voeg 2 eetlepels van de siroop toe.

3. Voeg 3 eetlepels barbecuesaus toe en 1 eetlepel honing.

4. Mix alles glad in de blender.

5. Meng de kruiden voor de rub door elkaar, of gebruik je eigen favoriete spare rib kruiden.

6. Verwijder het membraam van de ribben en wrijf de rub over het vlees.

7. Rook de spare ribs op een daarvoor geschikte barbecue 2 uurtjes op 125°C, indirect.

8. Pak de ribben hierna in aluminiumfolie en voeg een klein scheutje appelsap toe (in de folie).

9. Gaar de ribben nog een uur in de folie in de barbecue. De temperatuur mag eventueel ietsjes omhoog tot maximaal 150°C.

10. Haal de ribben uit het folie en leg ze op het rooster. Bestrijk ze met de barbecuesaus en leg ze nog maximaal een half uur terug op de barbecue. De barbecue mag nu weer iets warmer worden, circa 180°C.

11. Bestrijk de spare ribs elke 10 minuten met de saus. Klaar!

Smakelijk!

Ralph de Kok ralphdekok.nl