BBQ recept stroganoff met gevulde kalfsschnitzels - by Ralph de Kok

1. Verwarm de bbq op hoge temperatuur met gietijzeren rooster.

2. Snijd de champignons in plakjes en kwarten. Laat de allerkleinste exemplaren heel.

3. Snijd de schoongemaakte uien en paprika’s in kwarten en rooster ze aan alle kanten op de bbq tot ze mooi zacht zijn, gedurende ongeveer 10 minuten.

4. Haal de groenten uit de bbq en verwarm de DO met een scheutje zonnebloemolie.

5. Voeg de geperste knoflook toe en fruit kort.

6. Voeg de champignons en de geroosterde groenten toe en roer de tomatenpuree erdoor. Bak kort en blus met een scheut wodka.

7. Voeg de bouillon en de Worcestershire saus toe en breng aan de kook.

8. Zodra het kookt de pan op de indirecte zone plaatsen en de temperatuur van de bbq temperen tot ca. 140°C.

9. Laat het geheel nog 15-20 minuutjes rustig pruttelen.

10. Roer de slagroom erdoor en maak op smaak met peper en zout.

11. Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk de schnitzels met de Beer Mustard. Leg er dan een plakje Parmaham en kaas op.

12. Leg een goede toef Muhammara op de schnitzel en rol ze voorzichtig op. Zet ze vast met een prikker of slagerstouw.

13. Gril de schnitzels op medium heet vuur op de bbq en rol ze elke 3-4 minuutjes op een andere kant. Na ongeveer 12 minuten zijn de schnitzels gaar. Omdat het rundvlees is mogen ze een beetje rosé blijven van binnen!

14. Serveer met rijst.

Smakelijk!

Ralph de Kok ralphdekok.nl