BBQ recept voor Bruschetta met Gegrilde Entrecote - van Ralph de Kok

Hoe maak je Bruschetta met Gegrilde Entrecote op de Campingaz Attitude 2 Go?

Steek de BBQ aan en zorg voor een hoge temperatuur. Zorg ervoor dat de roosters goed heet zijn.

Voor de bruschetta:

  1. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en doe in een zeef boven een kom
  2. Roer de gesnipperde ui en wat peterselie door de tomaat en breng op smaak met Lemmonpepper
  3. Bedruip de plakken brood aan beide kanten heel ruim met olijfolie en bestrooi met fleur de sel
  4. Rooster aan beide kanten goudbruin en krokant en laat wat afkoelen
  5. Wrijf 1 à 2 keer heen en weer met een knoflookteen over het geroosterde brood
  6. Schep hier flink wat tomaat/ui mengsel op en beleg met wat mozzarella
  7. Leg het brood nog even terug op de bbq met gesloten deksel zodat de kaas kan smelten

Voor het vlees:

  1. Dep de entrecote droog en bestrijk met olijfolie
  2. Snijd de vetrand eraf, wrijf hier wat fleur de sel in en laat het stukje vet smelten op je bbq rooster
  3. Leg de entrecote op de bbq en het stukje vet erboven op
  4. Bestrijk de entrecote tijdens het grillen regelmatig in met het gesmolten stukje vet van het vlees
  5. Gril het vlees aan beide zijden tot een kerntemperatuur van ca. 50 graden en laat rusten, met het zachte stukje vet erboven op

Besmeer het brood met de chilisaus van Not just BBQ en bestrooi met Parmezaanse kaas. Trancheer nu de entrecote en beleg de sneetjes brood met plakjes vlees. Garneer hierna met basilicum en strooi er nog wat extra Italian Grinder overheen.

Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de video