BBQ recept Stifado met gerookte visfilets en garnalen, met spaghetti van courgette

  1. Snijd de visfilets in kleine blokken en doe ze in het grilmatrasje.
  2. Steek de barbecue aan en strooi een handjevol kersenhoutsnippers over de gloeiende kooltjes.
  1. Plaats het grilmatras met de visstukjes indirect op het rooster en sluit het deksel. Rook/gaar deze op 180°C circa 8-10 minuten. De vis moet nét aan gaar zijn, hij gaart namelijk nog heel iets door in de stifado!
  2. Verwarm een ruime scheut olijfolie in de DO, direct op de bbq op een temperatuur van ca. 180°C.
  3. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en zwarte peper toe. Laat eventjes 2 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de knoflook en de uien toe. Laat dit 25 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan en voeg daarna de (zoete) rode wijn en de tomatenblokjes toe.
    Laat het nogmaals 20-25 minuten langzaam pruttelen tot de uitjes helemaal gaar zijn.
  4. Haal het deksel van de pan en kook het geheel iets in, gedurende ongeveer 15 minuten zodat het wat steviger wordt.
  5. Voeg nu de rode wijnazijn toe en maak op smaak met P&Z.
  6. Gril de garnalen boven direct hoog vuur in ca. 4 minuten gaar.
  7. Schep de gerookte vis in de pan bij de stifado.
  8. Snijd dunne linten van de courgettes. Meng dit met een volle eetlepel pesto en serveer het geheel!

Smakelijk!

Ralph de Kok

ralphdekok.nl

Recept video's op YouTube kijken