BBQ recept gepofte bietensoep met gerookte zalm en gerookte ei-met- hoemoes-saus - by Ralph de Kok

  1. Pekel de zalm: 50-50 grof zeezout en suiker. Laat 2 uur staan en spoel goed af onder koud stromend water.
  2. Kook de eieren 7 minuten. Pel de eieren.
  1. Snijd de minikomkommers en chioggiabietjes in dunne plakjes. Doe deze in het zoetzuur en ‘gaar’ ze ongeveer 30-60 minuten.
  2. Pof de rode bieten rechtstreeks in de gloeiende kolen. Voor middelgrote bieten duurt dit ongeveer 40 minuten. Draai ze elke 10 minuten.
  3. Doe de stukjes knolselderij, wortel, rode ui, peterselie, laurier en het klontje boter in een stuk aluminiumfolie en vouw het dicht.
  4. Zet het pakketje in de barbecue (in de kolen of eventueel op het rooster) en stom deze gaar in circa 35 minuten.
  5. Haal de groenten uit de barbecue/kolen en laat de bieten 20 minuten afkoelen alvorens je deze ‘pelt’.
  6. Rook de zalm en de eieren. De eieren zijn na 20 minuten klaar en de zalm na 25 minuten bij een temperatuur van 70°C.
  7. Doe de gerookte eieren in een pekelbadje: meng de inmaakkruiden (Silvo) met 2 volle eetlepels grof zeezout in warm water (zodat het zout oplost).
  8. Doe de gepofte, gepelde bieten en de inhoud van het pakketje in een blender.
  9. Mix de groenten fijn en voeg de bouillon toe.
  10. Voeg de mierikswortelpuree toe en maak op smaak met wat zout en een scheutje balsamicoazijn.
  11. Meng de ingrediënten voor de ‘ei-met-hoemoes-saus door elkaar.
  12. Maak de borden op met de soep, de zoetzure groenten, het gerookte ei, de waterkers, de zalm en de saus. Verwijder de huid van de zalm voordat je deze op het bord legt!

Smakelijk!

Ralph de Kok

ralphdekok.nl

Recept video's op YouTube