Ingrediënten
Voor de Lamspiezen en Lamsfilet:
- 300 gr lamsgehakt
- lamsrugfilet
- 1 eetlepel komijn
- 1/2 eetlepel korianderpoeder
- 1/2 eetlepel uienpoeder
- 1/2 eetlepel knoflookpoeder
- snuf zout
- peper en zout
Voor de watermeloen:
- Watermeloen
- vocht van pot augurken (zoetzuur)
- 1/2 rode peper
Voor de doperwtenpuree:
- doperwten (diepvries, 400gr)
- Munt
- Kippenbouillon
- Crème fraiche
BBQ recept Lamsrugfilet met gegrilde watermeloen en doperwtenpuree - by Ralph de Kok
Lamspiezen en lamsfilet:
-meng het gehakt met alle kruiden en het snufje zout
-sneed het gehakt om 3 platte
spiezen
-grill 3 minuten per kant
-grill de lamsrugfilet 3 a 4 minuten per kant en maak af met peper en zout
Gegrilde watermeloen:
-snijd de meloen in plakken van 2 cm dik
-laad de plakken 1 nacht marineren in augurkenvocht met de fijngesneden rode peper
-grill de plakken ca. 15 minuten (halverwege)
-zouten naar smaak
Doperwtenpuree:
-kook de doperwten in wat kippenbouillon gaar
-laat uitlekken maar bewaar het vocht
-roer er een paar eetlepels crème fraiche door en gehakte munt naar smaak (eventueel aangelengd met nog wat bouillon)
-draai glad in een blender of met een staafmixer. (Voor een extra gladde crème wrijf daarna nog door een fijne zeef)
Smakelijk!
Ralph de Kok