Voor de dorade:
- hele dorade(‘s), schoongemaakt
- citroen
- verse tijm
- Garlic & Herbs-kruiden
Voor de geroosterde aardappeltjes en tuinbonen:
- krieltjes en/of rozevalaardappeltjes in de schil
- citroen in halve plakjes
- verse rozemarijn
- spek (in blokjes of reepjes)
- zout en/of aardappelkruiden
- ceasarsalade-dressing (Cardini’s)
- verse, hele tuinbonen in de schil
BBQ recept Dorade - by Ralph de Kok
Voor de dorade:
– Maak inkepingen in de vis en steek er schijfjes citroen en takjes tijm in
– Vul ook de vis zelf met citroen en tijm en kruid met Garlic & Herb (of andere kruiden)
– Gaar op de barbecue op ca. 200 graden C.
Voor de geroosterde aardappeltjes en tuinbonen:
– Halveer de aardappeltjes
– meng met ui, citroen, rozemarijn en spekjes en besprenkel met wat olijfolie
– kruid met peper en zout naar smaak
– vul de grillkorf laat draaien aan het spit tot de aardappeltjes gaar zijn
(plaats er een lekbakje onder)
– sprenkel wat ceasarsalade-dressing over de aardappeltjes
Serveer de dorade met de aardappeltjes en gegrilde tuinboontjes
Smakelijk!
Ralph de Kok