Ingrediënten
1 kilo varkensnek
3 dl smokey bbq saus
1 dl appelazijn
100 gram licht bruine basterd suiker
1 eetlepel cajunkruiden
½ tl knoflook poeder
1 theelepel uienpoeder
Voor het sausje
2,5 dl yoghurt, 2 eetlepels honing,
2 eetlepels rode peston
Voor de rattatouille
1 courgette zaadjes eruit en in blokjes
1/2×1/2 cm
1 aubergine in blokjes 1/2×1/2 cm
1 rode/1gele/1groene paprika
in kleine blokjes
3 teentjes knoflook gehakt
4 pommodori tomaten in blokken
1 eetlepel verse rozemarijn
1 eetlepel verse tijm
4 eetlepels aceto balsamico
8 eetlepels olijfolie
grof zeezout, zwarte peper
en half bosje basilicum
BBQ recept Pulled pork cajun style met rattatouille en yoghurt dip - by Caspar
Mix alle ingrediënten voor de marinade met een staafmixer goed fijn.
Giet de helft van de marinade in een braadslee en leg daarin de varkensnek.
Giet de andere helft eroverheen. Laat alles 1 nacht marineren.
Verwarm de bbq op 140 graden en rooster het vlees indirect (dus met ‘plate setter’ tussen vuur en rooster) in 6 uur gaar. Haal het vlees van de bbq en trek met ‘bear claws’ of twee vorken uit elkaar.
Rattatouille
Meng alle ingrediënten in een kom. Neem een dikke gietijzeren braadslee of dutch oven en schep hierin de ingrediënten.
Zet de slee/pan de laatste 2 uur bij de nek en roer af en toe even.
Serveer de pulled pork met brood en saus ernaast.