Ingrediënten
4 zalmforellen geschubt
met kop ingewanden eruit
1 duimpje gember geraspt
2 teentjes knoflook geperst
sap van 2 bloedsinaasappelen
2 cm geelwortel geraspt
6 eetlepels olijfolie
1 tl gekneusde groene peperkorrels
wat grof zeezout
Voor de mais
4 maiskolfen met blaadjes eraan
200 gram gesneden chorizo extra dun
wat aluminium folie
Voor de aardappelsalade
500 gram geschilde in plakjes
gesneden en gaargekookte
aardappelen (goed koud)
1 eetlepel grove dijon mosterd
1 eetlepel gembersiroop
3 eetlepels appelazijn
9 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte dille
zout en peper
BBQ recept Gegrilde gerookte zalmforel met bloedsinaasappel en pikante mais - by Caspar
Snij de forellen schuin in tot de graad, ongeveer drie tot 4 sneden aan elke kant.
Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen en leg hierin de forellen zeker twee uur. Haal de forellen uit de marinade en dep droog. Gooi de marinade niet weg! Strooi wat zout en peper in de sneden en smeer ze licht in met wat olijfolie. Grill de forellen 10- 15 minuten op een bbq van 200 graden (na 6 minuten even draaien) bij voorkeur op een rookplankje met deksel dicht.
Voeg na de eerste 6 minuten wat rookmot toe voor een spannender eindresultaat.
Voor de mais steek je de spiesen onder in de steelaanzet. Vervolgens vouw je de blaadjes naar achteren en bind je ze samen met een touwtje. Bekleed de mais rondom met de dunne plakjes chorizo en vouw hier aluminium folie omheen.
Grill de mais op de bbq in 15 minuten gaar. Wel zo nu en dan even draaien.
Meng voor de aardappelsalade alle ingrediënten met elkaar en laat zeker
30 minuten trekken.
Serveer met de vis en de mais. De marinade kan je nog even verwarmen en daarna over de vis schenken.