Wat heb je nodig?
1 lamsrack
mediteraanse kruidenmix (tijm, rozemarijn, peper, zout)
1 kleine watermeloen
sushi-azijn
½ rode peper
Voor de ‘aflaksaus’:
scheut honing
2 el. mosterd
verse kruiden, klein handje van elk, fijngehakt:(dille, munt ,basilicum, bieslook
Voor de yoghurtsaus:
1 bol knoflook
handje munt, fijngehakt
wat bieslook, fijngesneden
200 ml. yoghurt
geraspte schil en sap van 1 citroen
1 el. mierikswortelpuree
BBQ recept Lamsrack met kruidenkorst - by Ralph de Kok
Wat moet je doen?
Richt je barbecue in met een directe en indirecte zone.
Verwijder oneffenheden en eventuele zeen van je lamsvlees en schraap de botjes schoon.
Kruid het lamsrack met de mediteraanse kruiden en grill, direct, even aan tot je mooie grilstrepen hebt.
Leg het lamsrack op het indirecte deel van je barbecue, samen met de bol knoflook.
Gaar het vlees op 200 graden in ca. 20 minuten tot medium (kerntemperatuur ca. 54 graden).
Giet wat sushi-azijn in een bakje en voeg hier de in stukjes gesneden rode peper aan toe.
Snijd de watermeloen in plakken van ca. 1 cm. dik, leg in de sushi-azijn en laat ca. 10 minuten marineren.
Roer de ingrediënten voor de laksaus door elkaar en lak hier je lamsrack de laatste 3 minuten mee af.
Als het vlees bijna klaar is haal dan twee tenen knoflook uit de gepofte bol en roer deze, met de overige ingrediënten voor de yoghurtsaus, door elkaar.
Laat het vlees even rusten en grill ondertussen de plakken watermeloen even aan.
Snijd daarna de schil eraf en leg op een bord.
Leg hierop het lamsrack en serveer met de yoghurtsaus.
Ralph de Kok