BBQ recept Gegrild lamsrack met watermeloen en tuinbonen met couscoussalade - by Ralph de Kok

Maak de lamsracks schoon. Snijd de aubergine in dikke plakken en marineer deze een half uurtje in de Marinade for Vegetables. Snijd de watermeloen in plakken van anderhalve centimeter. Gril de watermeloen op een heet grilrooster, ongeveer 5-7 minuten per kant. Snijd daarna in stukken (bijvoorbeeld driehoekjes) en maak op smaak met grof zeezout. Gril de gemarineerde aubergines op een medium heet rooster tot ze mooi goudbruin kleuren (circa, 3-4 minuten per kant).

Doe de ras el hanout samen met een flinke scheut olijfolie en de knoflookpuree in een blender of keukenmachine en mix tot een pasta. Bestrooi de lamsracks met zout en roasted garlic/pepper. Smeer het vlees in met de pasta. Bestrooi de bovenkant met het broodkruim. De saus: Meng de yoghurt met 2 eetlepels Hoemoes, de fijngehakte munt en een flinke snuf zout. Gebruik de sap van een half limoentje. Gril de racks als volgt: 2 minuten op de vleeskant, diagonaal op het hete grilrooster (op ‘10 uur’); 2 minuten op dezelfde kant een kwartslag gedraaid (op ‘2 uur’). Daarna 18-20 minuutjes indirect op de botkant met het deksel gesloten tot een kerntemperatuur is bereikt van 54 graden. Laat de racks daarna nog 10 minuten rusten alvorens je ze aansnijdt!

Gril in de tussentijd de tuinbonen op het hete rooster in ongeveer 10 minuten gaar. De schil mag best wat zwart worden, de bonen binnenin blijven beschermd! Dop de boontjes (dubbel) en maak op smaak met wat olijfolie en zeezout. De couscoussalade: Rasp de limoen en de sinaasappel. Snijd de rode paprika en de gedroogde abrikoosjes in kleine blokjes van 5×5 millimeter. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de couscous met de kleingesneden rode paprika en abrikoosjes, de schil van de limoen en sinaasappel. Maak op smaak met het sap van de limoen en sinaasappel, peper en zout.

Smakelijk!

Ralph de Kok

www.ralphdekok.nl