BBQ recept voor Ossenhaas met pepersaus en broccoli schotel - van Ralph de Kok

Hoe maak je Ossenhaas met pepersaus en broccolischotel klaar op de barbecue?

Steek de barbecue aan en zorg voor een temperatuur van ca. 200 graden. Snijd de broccoli in roosjes en halveer deze zodat er snijkanten aan zitten (voor meer caramellisatie). Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi de broccoli met chimichurry kruiden. Leg de roosjes op het hete rooster en gril de groente aan alle kanten tot ze beetgaar is. Doe de groente in een ovenschaal en roer de tomatenblokjes, roomkaas en Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm.

Voor de pepersaus:
Maak een papje van de maizena met wat water. Verwarm wat olijfolie in een skillet en bak hierin de sjalotjes met de knoflookpuree even aan. Doe de groene peperkorrels erbij en bak even door.Blus af met de cognac, doe de koffie erbij en laat inkoken. Doe er dan de slagroom bij en wat van het maizena papje tot je een mooie gebonden saus hebt. Breng eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout. Houd warm.

Verdeel het vlees in porties, bestrijk met wat olijfolie en bestrooi aan alle zijden met peper en zout. Leg het vlees, direct, op een bokke-hete gril en draai ze na 1 minuut een kwartslag (voor een mooi gril ruitje). Draai ze dan om en doe aan de andere kant hetzelfde. Gaar het vlees vervolgens nog indirect ca. 6 minuten verder, met gesloten deksel, tot een kerntemperatuur van 52 graden. Laat (minimaal 5 minuten) rusten.

Schep wat van de broccolischotel op een bord. Leg er een tournedos bovenop en lepel hier wat pepersaus over. Serveer de rest van de saus er apart bij.

Kijk voor het maken van dit barbecue recept en vele andere recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.

Eet smakelijk!

Ralph de Kok

Kijk hier de video

Powered by

https://www.campingaz.nl