BBQ recept voor vegetarische hamburgers van de Monolith kamado - van grillmeester Ralph de Kok

Hoe maak je deze vegetarische hamburgers op de barbecue?

Haal het deksel van de Monolith Icon, vul de bbq met houtskool en steek aan. Plaats de ‘fireplate’ op de barbecue en laat heet worden. Giet wat olijfolie op de buitenste rand van de ‘fireplate’. Bak hierin de paprika, ui en champignons aan en bestrooi de groente met wat Napoli kruiden. Schuif de groente naar het buitenste deel van de fireplate en plaats de wokkroon in het midden. Zet de wok hierop en verwarm hierin de zigeunersaus.

Bak de hamburgers op het binnenste deel van de fireplate aan beide kanten bruin en kruid met peper en zout. Snijd de broodjes doormidden en gril ze even krokant op de fireplate. Beleg de onderkant van de broodjes met wat sla en schep er wat van de gebakken groente op. Lepel er dan de warme zigeunersaus overheen en leg de bovenste helft van het broodje erop.

Eet smakelijk! – Geniet van deze vegetarische hamburgers van de Monolith kamado. Je zag dit recept in aflevering 4, seizoen 10 van jouw favoriete televisieprogramma en YouTube kanaal over culinair barbecuen: Ik BBQ voor jou. Kijk voor nog veel meer barbecue inspiratie op YouTube. Daar vindt je alle video’s van alle seizoenen van ons programma. Leer grillen als een meester en laat ons weten welk recept jij thuis hebt klaargemaakt of welke twist jij aan een recept hebt gegeven. Veel kookplezier.

Ralph de Kok

Kijk hier de video

Powered by