BBQ recept voor Jamaican Jerk kip van de BBQ - by Ralph de Kok

Wat moet je doen om Jamaican Jerk kip te maken?

Snijd de poten, vleugels en filets van de kip en maak in het vlees van de poten insnijdingen zodat de marinade goed in kan trekken. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een blender en doe de helft in een schaal of diepvrieszak. Doe hier de kip bij en laat enkele uren marineren (gooi deze helft van de marinade daarna weg).

Steek de barbecue aan en zorg voor een direct- en indirecte hittezone en een medium temperatuur. Gril de kip, op directe wijze ca. 10 a 12 minuten op de huidkant. Maak een ‘bedje’ van de laurierbladeren en kaneelstokken op het rooster boven het indirecte deel. Bak hierop de kip verder tot ze helemaal gaar is in ca. 15 á 20 minuten.

Bestrijk de plakken ananas met olijfolie en gril ze aan beide zijden tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Snijd de plakken dan in blokjes van ca. ½ cm. Kook de rijst gaar in de kokosmelk met wat water en een snuf zout. Giet af en roer de kidneybeans en ananasblokjes erdoor. Roer door de rest van de marinade een flinke scheut honing, sojasaus en mango-azijn. Schep de rijst op een diep bord, leg de stukken kip erop en giet er nog wat saus over.

Eet smakelijk! – Ralph de Kok

Bekijk hier de aflevering

Kijk meer BBQ video's op YouTube