BBQ recept Fingerfood van de BBQ (o.a. Kiplolly’s) - by Ralph de Kok

Wat moet je doen?

Verwarm de barbecue tot 200-220 graden. Zorg dat er een deel van de barbecue over blijft waaronder geen kolen liggen, of waaronder geen gas brandt.

Kiplolly’s:

Leg de gemarineerde kiplolly’s boven het indirecte gedeelte van de barbecue. Draai ze na 25 minuten een keertje om. De kip is gaar als de kerntemperatuur minimaal 77 graden is. Bestrijk de kiplolly’s de laatste 5 minuten met de barbecuesaus. Maak ondertussen de barbecuesaus door alle ingrediënten in een sauspannetje op te warmen boven een gaspitje of de hete kolen. Laat de saus inkoken tot stroop dikte.

Gerookte zalm wraps:

Snijd dunne plakjes van de komkommer en marineer deze ongeveer 20 minuten in de gembersiroop. Leg de tortilla’s op een bord en vul ze met wat fijngesneden ijsbergsla, de gerookte zalm, 2 flinke eetlepels Boursin, een paar takjes dille en de gemarineerde komkommer. Maak op smaak met pe/zo. Vouw de tortilla’s dicht en gril ze op het hete deel van de barbecue kort krokant. Snijd de tortilla’s in stukken van zo’n 4 centimeter en steek er een prikkertje door.

Plant balletjes:

Plaats de balletjes op het indirecte deel van de barbecue en gaar ze in circa 8 minuutjes met het deksel gesloten. Neem ze uit de barbecue en rol de balletjes door de barbecuesaus tot ze helemaal bedekt zijn met saus. Rol ze nu door de seroendeng en steek er een prikkertje in. Garnalen met spek: Bestrooi de garnalen met peper. Wikkel er een blaadje basilicum om en wikkel het geheel in een plakje pancetta. Steek er een prikkertje door en gril de garnalen rechtstreeks boven het hete gedeelte van de barbecue, ongeveer 1 ½ á 2 minuutjes per kant. Spray tijdens het grillen wat Sambuca over de garnaaltjes (pas op voor de vlammen)!

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok