BBQ recept Carpaccio van Ossenhaas - by Ralph de Kok

Voor ossenhaas-carpaccio:

  • Kruid de ossenhaas
  • Maak een bedje van hooi op een bakplaat en bevochtig met wat bier
  • Gaar de ossenhaas op het hooi (zo’n 15 minuten in totaal, halverwege draaien)
  • Snijd in dunne plakjes

Voor het bierbrood:

– Vet het kistje in met wat olijfolie
– Vul het kistje met het brooddeeg

Voor de gevulde tomaten:

– Halveer de tomaten
– bestrijk met wat olijfolie
– grill op de snijkant (ca. 15 minuten)
– doe wat takjes rozemarijn in een rookdoosje en laat meeroken
– rooster de nootjes en hak eventueel wat kleiner
– doe de cranberries met wat balsamico-azijn in een pannetje en
kook in tot een lekkere stroop
– gaar de tomaten verder op een gietijzeren bakplaat (met opstaand randje)
– beleg de tomaten, indien gaar, met de geroosterde nootjes en wat gedroogde cranberries
– giet de stroop erover
– bestrook met vers gehakte basilicom en dragon-blaadjes
– flambeer de tomaten met de likeur

Voor de spinazie-salade:

– Maak een lekkere salade met de spinazie-blaadjes, basilicum, peper, zout en wat olijfolie
– Leg de salade op een bord
– Leg er plakjes ossenhaas op
– Meng de esfanaj met wat pesto
– Schep flinke theelepels van dit mengsel op de plakjes vlees
– Bestrooi het gerecht met de pijnboompitjes en geraspte kaas

Smakelijk!

Ralph de Kok

Recept video's op YouTube kijken