BBQ recept Geroosterde spitskool - by Ralph de Kok

1. Snijd de spitskool in 4 kwarten en bestrijk ze ruim met olijfolie.
2. Bestrooi de stukken spitskool ruim met kerriepoeder en zout.
3. Verwarm de barbecue tot een middelhoog vuur (ca. 170-180°C) en verhit een bakplaat.
4. Verwarm in een ovenschaal 3 EL olijfolie en 50 gram boter.
5. Voeg de laurier toe.
6. Gril de snijkanten van de spitskool 3-4 minuten per kant op een gietijzeren grilplaat tot ze beginnen te karamelliseren.
7. Verplaats de stukken spitskool naar de ovenschaal en gaar ze nog 30 minuten indirect op de barbecue (nog steeds ca. 170-180°C).
8. Haal de schaal uit de barbecue en leg 4 stukjes boter bovenop de kool.
9. Serveer bij voorkeur met gerookt knolselderijschuim!
Smakelijk!
Ralph de Kok ralphdekok.nl