BBQ recept BBQ recept Tarte tatin, gerookte karamelsaus met vanilleijs - by Ralph de Kok

Voor de tarte tatin:

1. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.

2. Verhit een barbecue tot heet. Maak in een skilet (gietijzeren koekenpan) karamel van de suiker en water, als de karamel lichtbruin is voeg dan de boter toe en haal van de bbq.

3. Druk de appels met de bolle kant naar beneden in de karamel.

4. Dek af met het bladerdeeg.

5. Bak de tarte tatin indiect in de barbecue op 220°C in circa 35 minuten.

Voor de karamelsaus:

1. Voeg suiker en water samen in een skilet en kook tot karamel.

2. Als de karamel licht bruin is voeg boter en room toe.

3. Blijf zachtjes verhitten tot de suiker opgelost is en de saus de gewenste dikte heeft.

4. Rook de karamelsaus 6 á 7 minuten op de barbecue. Roer halverwege een keertje door.

Serveer warm met boerenjongens en een bolletje vanilleijs!

Smakelijk!

Ralph de Kok ralphdekok.nl