BBQ recept Gegrilde fruitcocktail met Brusselse wafel en mascarpone ijs - by Ralph de Kok
Snijd een rode chilipeper in dunne ringetjes en meng ze met twee blikjes Delmonte’s Fruitcocktail. Giet het sap van de fruitcocktail in een apart schaaltje of pannetje en voeg een eetlepel bruine suiker aan het sap toe. Voeg ook een eetlepel bruine suiker aan het fruit toe en doe het fruit in een grilmandje met gaatjes. Voeg wat houtsnippers toe aan de houtskooltjes of gebruik een rookbuisje op een gasbarbecue.
Gril het fruit met de pepertjes boven een heet vuur (met rook) zodat het mooi gaat karameliseren. Ongeveer 10-12 minuten. Verhit tegelijkertijd het pannetje met het vruchtensap tot een mooie dikke siroop ontstaat.
Leg een wafel op een bord en leg er een schep gegrild fruit op. Serveer met een bolletje mascarpone roomijs en besprenkel met de gekarameliseerde siroop en balsamicoglaze. Garneer met fijngehakte basilicum- en muntblaadjes.
Smakelijk!
Ralph de Kok