BBQ recept Gegrilde Tommahawk - by Ralph de Kok
Verwarm een gietijzeren grilplaat op de barbecue tot medium/heet (circa 190-200°C).
- Zet de tommahawk op z’n zijkant op de grilplaat zodat het vet begint te smelten.
- Leg na een paar minuutjes het vlees plat op een kant en gril het ongeveer 6-8 minuten, regelmatig over de bakplaat verplaatsen zodat het vlees mooi in het vet ligt.
- Als het mooi begint te karamelliseren (goud-bruin, maillard) draai je het om en gaar je de andere kant eveneens 6 tot 8 minuten.
- Verplaats het vlees naar een koelere zone, indirect op de barbecue, van de grilplaat af. Zorg dat het bot richting de hete kant van de barbecue ligt.
- Als een kern van 52-54°C is bereikt haal je het vlees uit de barbecue en laat je het, afgedekt met aluminiumfolie, nog minimaal 10 minuten rusten.
- Aansnijden en op smaak maken met versgemalen zwarte peper en zeezout!
Smakelijk!
Ralph de Kok