BBQ recept Côte de boeuf op de zoutsteen met gegrilde barbecuesaus en knolselderijpuree - by Ralph de Kok

BBQ recept - Cote de boeuf - Ik BBQ voor Jou
  1. Verwarm de zoutsteen langzaam, indirect op de barbecue tot deze een temperatuur heeft bereikt van zo’n 160°C. Zorg voor een hete zone op de grill.
  2. Bestrooi de côte de boeufs met fijn zout en gril ze kort aan alle kanten op de hete zone van de barbecue.
  3. Verplaats ze, na een minuut of 6-7 naar de zoutsteen en gaar het vlees daarop door gedurende ongeveer een uur, totdat een kerntemperatuur is bereikt van 55-56°C. Voeg voor wat extra smaak een handjevol mesquitesnippers toe in de kolen of rookbuisje!
  4. Draai het vlees regelmatig! Zorg dat het indirecte gedeelte van de gril niet heter wordt dan 160°C.
  5. Schil ondertussen de knolselderij, snijd deze in plakken van circa 1,5cm en kook ze 10 minuten voor.
  6. Bestrijk de plakken selderij met wat olijfolie en gril ze aan beide kanten tot een mooi karamelletje is ontstaan, circa 6-8 minuten per kant op een medium-hoge temperatuur.
  7. Pureer de gegrilde knolselderij in een blender, tegelijk met de mayonaise en een flinke scheut olijfolie. Maak op smaak met peper.
  8. Doe de halve perziken in een grilmandje en gril ze tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Af en toe omdraaien.
  9. Doe de gegrilde perziken in de blender en voeg de kimcheebasis toe. (Kimcheebasis koop je onder andere bij de toko)
  10. Bestrijk het vlees op het laatst met een takje rozemarijn.

Serveer met gepofte cherry trostomaatjes en waldorf-salade! Smakelijk!

Smakelijk!

Ralph de Kok