Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt (Black Angus_
- 5 EL Stockyard’s Burger Seasoning mix
- 1 ei
- 4 hamburgerbroodjes
- sla
- tomaat
- augurkjes
- Ralph de Kok’s White BBQ Sauce
- ketchup
Vulling 1: Mangochutney
- 1 blikje mango op siroop (Del Monte)
- 6 plakjes jalapeñopepers (uit een potje of vers)
- 1 volle EL bruine suiker
Vulling 2:
- Rode uienchutney
- 30 gr Gorgonzola
- 1 blikje halve peen op siroop (Del Monte)
Rode uienchutney:
- 3 rode uien
- 2 volle EL bruine suiker
- 150 gr boter
- 5 EL balsamicoazijn
BBQ recept gevulde hamburgers! Superlekker...! - by Ralph de Kok
- Smelt de boter zachtjes in een koekenpan op een laag vuurtje op de zijbrander van de barbecue.
- Snijd de rode uien in dunne ringen en doe deze in de koekenpan. Laat 5 minuten zachtjes stoven.
- Voeg de bruine suiker en de balsamicoazijn toe en laat het geheel zachtjes stoven tot een chutney.
- Meng de ingrediënten voor de mangochutney door elkaar en laat zachtjes pruttelen in een koekenpan op de zijbrander tot een mooie chutney is ontstaan (circa 25 minuten).
- Gril de peertjes op een gietijzeren bakplaat tot de peertjes mooi gekarameliseerd zijn.
- Snijd een deel van de gegrilde peren in kleine stukjes voor in de vulling. De overige gegrilde peren in plakken snijden voor op het broodje.
- Meng de Burger Seasoning-kruiden door het gehakt en kneed er een eitje door.
- Doe een deel van het gehakt in een ‘burger-press’ en vul met de verschillende vullingen. Dek af met en beetje gehakt en pers tot een stevige burger.
- Gril de hamburgers op een heet rooster, ongeveer 5 minuten per kant.
- Rooster op het laatst de gehalveerde hamburgerbroodjes kort op het rooster.
- Bouw de broodjes met sla, tomaat, augurk, cheddar, white sauce en ketchup.
Eventueel nog met de overgebleven gegrilde peertjes en de rode uienchutney..!
Smakelijk!
Ralph de Kok