BBQ recept gerookte eendenborst met mi op Oosterse wijze! - by Ralph de Kok
- Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in met een scherp mes.
- Verwarm een barbecue en plaats hier een met kersenhoutsnippers gevuld rookbuisje (of zelfgevouwen ‘envelopje’ van aluminiumfolie) in, zodat er rook ontstaat.
- Rook de eend gedurende 20 minuutjes op een zo laag mogelijke temperatuur, liefst onder 90°C.
- Snijd de rode peper en de lente uitjes in dunne ringetjes en hak de knoflook fijn.
- Verwijder de eendenborstjes van de barbecue en breng een pannetje met water aan de kook.
- Blancheer de sugarsnaps in het kokend water, ongeveer 4 minuutjes en haal ze uit het hete water.
- Verwarm ook een skilet (gietijzeren koekenpan) en fruit hierin kort de knoflook en de rode peper in wat olijfolie.
- Voeg de eieren toe en roer deze door de pepertjes en knoflook.
- Gril de eendenborsten op een medium-heet gietijzeren rooster (ca. 180°-200°C) eerst kort aan de vetkant tot een goudbruin korstje ontstaat, daarna 6 á 8 minuten op de vleeskant.
- Giet in de tussentijd het kokende water over de mi (in een schaaltje) en laat dit 4 minuten garen.
- Als het vlees klaar is bestrijk het met de Terih-Yaki saus en snijd de eend in dunne plakjes.
- Meng alle ingrediënten in een kommetje en garneer met de lente uitjes!
Smakelijk!
Ralph de Kok