BBQ recept gegrilde Bavette met koffierub en koffie-bbq-saus - by Ralph de Kok
- Verwarm een barbecue tot circa 250°C. Zorg voor een directe en indirecte zone.
- Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar en wrijf de rub over het vlees.
- Gril het vlees direct boven het hete vuur, ongeveer 3 minuten per kant. Verplaats de bavette naar een minder hete zone en gril het vlees (indirect) nog eens 5 á 6 minuten per kant.
- Bedek de gegrilde bavette losjes met aluminiumfolie en laat het vlees minimaal 10 minuten rusten.
- Meng in de tussentijd alle ingrediënten voor de koffiesaus door elkaar in een pannetje en verwarm, al roerend, kort tot de suiker is gesmolten.
- Snijd de bavette in dunne tranches: houd rekening met de ‘draad’ (spierweefsels)! Zorg dat je haaks op de lange draden snijd en nooit met de draad mee..!!!
- Serveer met de koffie-bbq-saus.
Smakelijk!
Ralph de Kok