BBQ recept gegrild mandarijnenijs met mangochutney - by Ralph de Kok

BBQ recept - gegrild mandarijnenijs - Ik BBQ voor Jou
  1. Verwarm een barbecue en een gietijzeren rooster tot circa 180°C.
  2. Halveer de mandarijnen en gril deze op de snij-zijde in 15 tot 20 minuten tot een mooi karamelletje is ontstaan.
  3. Week het gelatine blaadje 5 minuten in een beetje koud water (niet het water uit het recept!).
  4. Verwarm het water en los hier de suiker en de glucosestroop in op.
  5. Knijp de geweekte gelatine uit en voeg dit ook toe aan het warme water. Roer eventjes goed zodat de gelatine oplost.
  6. Pers het sap uit de gegrilde mandarijnen en voeg dit toe aan het suikerwater.
  7. Doe een scheutje bloedsinaasappelazijn bij het sap.
  8. Laat iets afkoelen en giet het mengsel in een voorgekoelde ijsmachine.
  9. Na 40 minuten is de sorbet klaar!

Serveer met mangochutney, partjes verse mandarijn en blauwe besjes. Lekker met een brownie en witte chocolade! (De browniemix kun je kant-en-klaar kopen in elke supermarkt.) Bak de brownie indirect op de barbecue met gesloten deksel op 190°-200°C.

Voor de mangochutney:

  1. Snijd de mangopartjes in blokjes.
  2. Snijd de rode peper in dunne ringen.
  3. Meng de ingrediënten door elkaar en laat zachtjes pruttelen in een gietijzeren skilletop het rooster van de barbecue tot een mooie chutney is ontstaan (circa 25 minuten).

Smakelijk!

Ralph de Kok