BBQ recept Gerookt knolselderijschuim - by Ralph de Kok
1. Verwarm een barbecue.
2. Was de knolselderij en snijd de schil van de knolselderij.
3. Leg een handjevol rooksnippers (kersenhout of mesquite is gaaf!) in de gloeiende kolen of gebruik een rookbuis en leg deze boven de branders van je gasbarbecue. De temperatuur is niet zo belangrijk; alles tussen de 50 en 140°C is prima.
4. Leg de schillen in een griltray met gaatjes of smiezen.
5. Rook de schillen 30 minuten en haal ze uit de barbecue.
6. Doe de melk en bouillon in een steelpannetje of D.O. en verwarm tot ongeveer 70°C.
7. Laat de schillen 45 minuten trekken in de melk/bouillon, verwijder de schillen en zeef het mengsel.
8. Verwarm het mengsel vlak voor het uitserveren en zet de staafmixer er in.
9. Schep het gerookte knolselderijschuim bijvoorbeeld over de geroosterde spitskool!
Smakelijk!
Ralph de Kok ralphdekok.nl