BBQ recept Gevulde wilde fazant in bladerdeeg - by Ralph de Kok
1. Smelt het ganzenvet in een pannetje op de zijbrander of het grilrooster en voeg de jeneverbesjes en laurierblaadjes toe.
2. Schep de zuurkool erdoor en voeg de boerenjongens en kerrie toe. Bak het ongeveer 10 minuutjes op middelhoog vuur, roer regelmatig.
3. Snijd intussen de fazantfilets in zodat je een soort ‘envelopje’ creëert.
4. Vul de filets met de zuurkool en kruid het vlees met peper en zout.
5. Wikkel de gevulde fazantfilets in een plakje seranoham en vouw het bladerdeeg eromheen. Gebruik anderhalf plakje bladerdeeg per filet.
6. Bestrijk het deeg met een beetje eigeel.
7. Verhit de barbecue tot 220°C indirect, en plaats de pakketjes indirect op de grill. Sluit het deksel.
8. Laat de pakketjes ongeveer 20 minuten garen en check of het bladerdeeg bruin en knapperig wordt. Plaats de filets eventueel een verdieping hoger (bijvoorbeeld op het warmhoudrooster) en laat ze nog 5 minuutjes garen. Het is gaar wanneer het deeg goudbruin van kleur en knapperig is.
9. Snijd de filets schuin doormidden en serveer onmiddellijk.
Smakelijk!
Ralph de Kok ralphdekok.nl