Ingrediënten
- 1 zak tortilla chips
- 1 x2 ,5 dl potje verse salsa of even zelf maken
- 100 gram pastrami in hele dunne reepjes gesneden
- 100 gram kipfilet in hele dunne reepjes gesneden
- 1 bosje bosui in ringen gesneden
- 3 eetlepels kalamata olijven zonder pit
- 250 gram geraspte cheddar
- 2 dl zure room
- 1 avocado geprakt met 2eetlepels yoghurt en wat zout en peper
- 1 bosje koriander
- 2 eetlepels gehakte jalapenô pepers
Met sinaasappel geglaceerde zalm
Ingrediënten:
- 750 gr zalm in zijde op vel.
Voor de glaze:
- 1 potje sinaasappel marmelade
- sap van 1 limoen
- 1 tl togarashi pepertjes
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels koriander
BBQ recept Tortilla's
Werkwijze:
Doe de chips in een vuurvaste schaal en schep daaroverheen de salsa, strooi daaroverheen de reepjes kip en pastrami, dan de olijven, bosui en de pepertjes (naar wens) en bestrooi daarna rijkelijk met de cheddarkaas.
Verwarm de bbq tot 190 graden en als hij op temperatuur is kun je de schaal erin zetten bak deze schotel in 10 tot 15 minuutjes. Maak daarna af met zure room, de avocadoroom en de koriander.
Voor de zalm:
Meng alle ingrediënten voor de glaze en smeer hiermee de zalm in. Verwarm de bbq totdat deze warm is en rookt. Plaats de zalm direct op de grill met de huid naar beneden en doe de deksel dicht. Smeer de zalm elke 5 minuten in met de glaze tot de kerntemperatuur 65 graden is. Serveer met een frisse salade en de overgebleven glaze ernaast.