Voor ossenhaas-carpaccio:
- 1 ossenhaas
- biefstukkruiden
- hooi
- beetje bier
- kruidenboter
Voor het bierbrood:
- 1/2 pak breadmix
- 170 ml bier
- cederhouten kistje
Voor de gevulde tomaten:
- coeur de boeff-tomaten (of vleestomaten)
- verse basilicum
- verse dragon
- verse rozemarijn
- gedroogde cranberries
- verschillende soorten nootjes
- balsamico-azijn
- flinke scheut ricard (of pernod / sambucca) (minstens 40% alcohol)
Voor de spinazie-salade:
- baby-leaf spinazie
- verse basilicumblaadjes
- esfenaj (Maza)
- pesto
- balsamico-azijn
- olijfolie (Filippo Berio)
- peper en zout
- geroosterde pijnboompitjes
- geraspte parmezaanse kaas
BBQ recept Carpaccio van Ossenhaas - by Ralph de Kok
Voor ossenhaas-carpaccio:
- Kruid de ossenhaas
- Maak een bedje van hooi op een bakplaat en bevochtig met wat bier
- Gaar de ossenhaas op het hooi (zo’n 15 minuten in totaal, halverwege draaien)
- Snijd in dunne plakjes
Voor het bierbrood:
– Vet het kistje in met wat olijfolie
– Vul het kistje met het brooddeeg
Voor de gevulde tomaten:
– Halveer de tomaten
– bestrijk met wat olijfolie
– grill op de snijkant (ca. 15 minuten)
– doe wat takjes rozemarijn in een rookdoosje en laat meeroken
– rooster de nootjes en hak eventueel wat kleiner
– doe de cranberries met wat balsamico-azijn in een pannetje en
kook in tot een lekkere stroop
– gaar de tomaten verder op een gietijzeren bakplaat (met opstaand randje)
– beleg de tomaten, indien gaar, met de geroosterde nootjes en wat gedroogde cranberries
– giet de stroop erover
– bestrook met vers gehakte basilicom en dragon-blaadjes
– flambeer de tomaten met de likeur
Voor de spinazie-salade:
– Maak een lekkere salade met de spinazie-blaadjes, basilicum, peper, zout en wat olijfolie
– Leg de salade op een bord
– Leg er plakjes ossenhaas op
– Meng de esfanaj met wat pesto
– Schep flinke theelepels van dit mengsel op de plakjes vlees
– Bestrooi het gerecht met de pijnboompitjes en geraspte kaas
Smakelijk!
Ralph de Kok