Ingrediënten:
- 1 varkenshaasje
- 1 bavette steak
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 witte ui
- 1 bakje Balkan (Maza)
- 1 blikje (400gr) tomatenstukjes
- 1⁄2 bosje koriander
- 1⁄2 bosje basilicum
- 1 pakje Majito marinade mix (Silvo) scheutje rum
- scheutje witte balsamicoazijn Louisiana BBQ Rub (Not Just BBQ)
- Tortilla’s
- crème fraîche
- limoen (in partjes)
- citroen (in partjes)
- avocado (in plakjes)
- olijfolie (Filippo Berio)
BBQ recept Fajita's - by Ralph de Kok
Bereiding:
- Marineer de varkenshaas in de Majito marinade mix, volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking maar vervang de witte wijnazijn door witte balsamico.
- Snijd alle paprika’s in dunne repen.
- Snijd de ui in dunne ringen.
- Snijd de bavette in dunne repen en kruid deze met de Louisiana BBQ rub.
- Verhit wat olijfolie in een pannetje, voeg de Balkan en het blik met de tomatenstukjes toe. Snijd wat koriander en basilicumblaadjes grof en meng deze erdoor.
- Snijd de gemarineerde varkenshaas in dunne plakken.
- Verhit de fahita pannetjes op de barbecue tot ze super heet zijn en doe in elk pannetje een scheutje olijfolie.
- Bak de uien en de paprika’s even kort glazig en voeg meteen het vlees toe.Roer even door en serveer de hete fahita pannetjes direct.
- Rooster de tortilla’s nog eventjes kort op het rooster en serveer het geheel met de tomatensaus. Ik serveer ook nog wat verse avocado, crème fraîche, limoen en citroen erbij om het geheel helemaal af te maken…!
Smakelijk!
Ralph de Kok