Ingrediënten:
Voor het pizzadeeg:
– 250 gram bloem (type ‘00’)
– 150 gram lauw water
– 1 theelepel suiker
– 1 EL olijfolie (Filippo Berio)
– 1 zakje droge gist á 7 gram (of 25 gram verse gist)
– snufje zout
Voor de tomatensaus:
– 2 volle EL Muhammara (Maza)
– 1 blikje (400 gr) tomatenblokjes
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 6 blaadjes basilicum
– versgemalen zwarte peper
– olijfolie
Topping:
– 2 braadworstjes
– 1 blikje ananassticks (Del Monte)
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1⁄2 bol buffelmozzarella
– 50 gram geraspte belegen kaas
– 1⁄2 rode peper
BBQ recept Pizza Hawaii - by Ralph de Kok
Bereiding:
- Los de gist op in een klein beetje water (ca. 40 ml)
- Doe de bloem en de suiker in een grote kom en voeg al mixend het water met de gist toe.
- Voeg ook de rest van het water toe en het zout.
- Voeg de olijfolie toe en kneed (met de mixer) het deeg een paar minuutjes door. Haal het uit de kom en kneed het met de hand nog een minuut stevig door.
- Vorm een bol en doe het deeg in een ingeoliede kom. Leg een vochtige theedoek eroverheen en laat het deeg 2 uur rijzen.
- Haal het deeg uit de kom een vorm wederom een bol. Halveer het deeg en rol hiertwee pizza’s uit. Let op, hoe dunner de bodem hoe hoger de temperatuur straks mag. Het pizzadeeg is ideaal wanneer je er doorheen kunt kijken…
De saus:
Voeg alle ingrediënten voor de tomatensaus bij elkaar in een gietijzeren pan (D.O.) en laat saus in alles 5 minuten zachtjes pruttelen. Maak de saus glad met een staafmixer en doe de een schaaltje.
- Gril de braadworst in circa 12-15 minuten gaar en snijd ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter.
- Gril de ananassticks op een medium heet rooster aan beide kanten tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
- Snijd het halve rode pepertje in dunne ringen.
- Beleg de pizza met deze ingrediënten en breek de mozzarella eroverheen en de geraspte kaas.
- Bak de pizza op een goed voorverwarmde pizzasteen op de barbecue. De temperatuur van de barbecue mag ongeveer300 graden zijn en de pizzasteen ca. 270°C. Verlaag de temperatuur van de steen én barbecue wanneer je pizzabodem dikker is. Voeg dan een paar minuutjes aan de garingstijd toe!
Ik maakte deze pizza op een Napoleon TravelQ van 300°C, in 5 minuten!
Smakelijk!
Ralph de Kok