Wat heb je nodig:
200 gr (risotto)rijst
400 ml. kippenbouillon
1/3 rode peper, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote ui, gesnipperd
2 grote tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
handvol (diepvries)doperwten
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
1 el. tomatenpuree
eventueel een lente-uitje in ringetjes gesneden ter garnering
1 bavette
‘all purpose’ rub (Van Beekum Specerijen)
4 el. Dyon mosterd
2 el. humus tuinkruiden (Maza)
4 plakken belegen kaas
4 plakken rauwe ham
zwartgemalen peper, zout
houten prikkers
BBQ recept Gevulde bavette met Djuvec-rijst (voor 4 personen) - by Ralph de Kok
Wat moet je doen?
Verhit wat olie in een pan en bak hierin de rode peper en de knoflook.
Voeg dan de uien toe en fruit enkele minuten mee.
Doe de paprika’s erbij en bak weer een paar minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend even mee.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg aan mengsel toe.
Doe de rijst erbij en bak in een paar minuten glazig.
Voeg dan de bouillon en de doperwten toe.
Gaar de rijst in ca. 20 minuten (roer af en toe goed door).
Garneer eventueel met ringetjes lente-ui
Sla het vlees wat platter, snijd in 4 gelijke stukken en bestrooi met de rub.
Meng de humus door de mosterd en bestrijk hiermee het vlees.
Leg er dan een plak kaas en ham op, klap het vlees dicht (met de draad mee) en steek er (houten) prikkers in zodat de vulling er niet uitloopt.
Besprenkel het vlees met wat olijfolie en gril het vlees ca. 2 minuten op heet gedeelte van je barbecue.
Draai het vlees dan om en gril de andere kant ook ca. 2 minuten.
Leg het vlees dan op het ‘warmhoudrooster’ en gaar het tot medium.
Laat het vlees even rusten, snijd in porties en serveer met de Djuvec-rijst.
“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok