Wat heb je nodig?
1,5 kg. kippenvleugels
olijfolie
Voor de rub:
2 el. paprikapoeder
2 el. uienpoeder
2 el. knoflookpoeder
1 el. cayennepeper
1 el. gemalen zwarte peper
2 el. kerrie madras
1 el. komijnpoeder
1 tl. chiliflakes
3 el. bruine suiker
2 el. zout
Voor de dipsaus:
150 ml. creme fraiche
150 ml. mayonaise
½ a ¾ bakje Boursin
sap en geraspte schil van 1 limoen
scheut sriracha-saus (Improba)
snuf zout
BBQ recept Chickenwings op Kamado Joe - by Ralph de Kok
Wat moet je doen?
Meng de ingrediënten voor de rub goed door elkaar.
Doe de kippenvleugels in een afsluitbare bak en strooi er een paar eetlepels rub overheen.
Sluit af met een deksel en schud tot de kip rondom is gekruid met de rub.
Giet er een beetje olijfolie over en laat in de koelkast marineren (minimaal 30 minuten).
Steek ondertussen je kamado aan en plaats de JoeTisserie (draaispit) en zorg voor een temperatuur van ca.180 graden.
Doe de kippenvleugels in het grilmandje en gaar ze, direct al draaiende boven de kolen, in ca. 45 a 50 minuten, met gesloten deksel.
Maak de dipsaus door alle ingrediënten hiervoor te mengen en maak af naar smaak, hoe jij het lekker vindt.
Serveer de chickenwings met de saus en plakjes limoen.
“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok