BBQ recept Kapsalon op de BBQ - by Ralph de Kok
Wat moet je doen?
Verwarm de barbecue tot ca. 240 graden.
Maak een papje van de maïzena met een heel klein scheutje water en roer dit door de frietjes.
Bestrooi de frietjes met de aardappel- en patatkruiden en doe ze in een spitmandje. Middels een rotisserie gaar je de frieten in ca. 40 minuutjes gaar op de barbecue.
Haal de frietjes uit het spitmandje en doe een bodempje in een skillet (dit is een gietijzeren koekenpan) of een aluminium bakje. Bedek de frieten met de shoarmareepjes en de fijngesneden sla
en tomaat.
Bestrooi de geraspte kaas erover en plaats de skillet op ‘indirecte wijze’ in de barbecue.
Laat de kaas even smelten, neem de pan uit de barbecue en knijp er knoflook- en srirachasaus
overheen!
Ik zeg: “Maken”!
Ralph de Kok