BBQ recept Snelgegaarde rundershortrib - by Ralph de Kok
Wat moet je doen?
Steek de Kamado Joe aan en warm, gedurende een half uur, een speksteen erin op (half hitteschild). Verwijder overtollig zeen, vet en ‘silverskin’ (vlies) van het vlees en snijd dan horizontaal de botten eraf. Snijd het overgebleven vlees nogmaals horizontaal doormidden en verdeel deze lap in vier gelijke stukken. Maak een marinade door de teriyaki- en sojasaus te mengen in een afsluitbare bak. Doe hier het vlees in en laat met deksel erop een half uur in de koelkast marineren.
Meng 100 ml teriyaki- en sojasaus in een skillet, met de bruine suiker, een snuf zout, wat versgemalen peper en de chili-flakes. Zet het pannetje op de barbecue en kook de vloeistof rustig in tot een stroperige ‘lak’saus. Gril ondertussen het vlees op de speksteen, in ca. 4 á 5 minuten, tot het gaar en lekker bruin is. Blijf ondertussen het vlees steeds draaien.
Snijd het vlees in dunne plakjes en lak af met saus. Snijd het lente-uitje in schuine ringetjes en strooi over het vlees.
“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok