BBQ recept Chocolade Fondant cake met bosvruchten en vanille ijs - by Ralph de Kok
Tip: Vet de cakevormpjes heel goed in met boter of bakspray!
Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Dit kan boven een bbq rooster of op een gaspitje. Ik heb eerst de chocolade een beetje gerookt tijdens het smelten. Dat geeft een extra, subtiel smaakje aan de chocola!
Klop de eieren, eidooiers en de suiker in de keukenmachine helemaal luchtig. Spatel hier het (gerookte) chocolade–boter mengsel door en vervolgens voorzichtig de bloem (gebruik een zeef).
Spuit de aluminium vormpjes in met pancoating of boter en bestrooi ze licht met suiker. Vul de vormpjes tot drie kwart met het beslagje. Zet in de koelkast tot gebruik.
Vlak voor het serveren garen op de gasbarbecue op indirecte wijze bij een temperatuur van 200-220°C gedurende ongeveer 8-12 minuten.
Maak een coulis van frambozen door deze te blenderen in een keukenmachine. Voeg eventueel een heel klein beetje poedersuiker toe.
Doe 4 spritskoekjes in de blender en pulseer een paar keer.
Maak het geheel mooi op en… Smakelijk!
Ralph de Kok