Ingrediënten:
2 hamburgers (bv van Beyond Meat)
2 hamburgerbroodjes, doormidden gesneden
mayonaise
1 grote witte ui, in hele dunne ringen gesneden
1 groene jalapenopeper, in hele dunne ringetjes gesneden
1 rode jalapenopeper, in hele dunne ringetjes gesneden
1 grote vleestomaat, in dunne plakjes gesneden
paar augurken, in de lengte in plakjes gesneden
paar blaadjes kropsla
2 plakjes cheddarkaas
cajunkruiden (Verstegen)
bbq-saus (naar eigen voorkeur)
Blokje rookhout (whiskey)
BBQ recept voor Jalepeño-cheddarburger - van Ralph de Kok
Hoe maak je een Jalepeño-cheddarburger op een barbecue van Napoleon Grills?
Vul de bbq voor de helft met briketjes (of houtskool) en steek de bbq aan. Leg er een gietijzeren rooster op en verhit deze goed mee. Bestrijk de snijkanten van de broodjes dun met wat mayonaise en gril ze goudbruin. Gril één kant van de burgers, indirect en met gesloten bbqdeksel, tot ze mooi bruin zijn. Draai ze dan om, leg er een plak cheddarkaas op en sluit het deksel weer, tot de burgers goed zijn en de kaas gesmolten.
Leg wat sla en tomaat op de onderste helften van de broodjes en schep hier wat mayonaise op. Verdeel er wat jalapeno-peperplakjes over en leg er een hamburger bovenop
Leg hier wat uienringen op en bestrooi met wat cajunkruiden. Maak het broodje af met wat augurk en leg het ‘brooddekseltje’ erboven op.
Kijk voor het maken van deze Jalepeño-cheddarburger en vele andere BBQ recepten die we klaarmaakten in ‘Ik BBQ voor jou’ op het YouTube kanaal. Vergeet niet te abonneren.
Eet smakelijk!
Ralph de Kok