BBQ recept voor Buikspek met Garnalen - gemaakt op een 4-Series Select EXS van Campingaz - door Ralph de Kok

Hoe maak je Buikspek met Garnalen op een gasbarbecue van Campingaz?

Wat moet je doen?

  1. Steek de barbecue aan en zorg voor een directe en indirecte zone (temperatuur: ca. 180 graden)
  2. Leg de plakjes radijs in ijswater zodat ze knapperig worden. Zet apart.
  3. Doe de ingrediënten voor het zoetzuur in een kommetje. Zet apart.
  1. Bak, voor de teriyakisaus, de ui, peper, knoflook en gember aan in wat olijfolie
  2. Giet de vloeistof erbij en roer de suiker erdoor.
  3. Laat inkoken tot stroperig en zeef de saus.
  4. Roer er wat sesamzaadjes door en houd warm.
  1. Snijd de vetkant van het buikspek ruitlings in en bestrooi rondom met zout (wrijf in de snedes)
  2. Bestrijk het vlees dan rondom met knoflookpuree en bestrooi met de Smokehouse rub
  3. Leg het buikspek (eventueel in porties gesneden) op een cederhouten plank en leg deze rechtstreeks op de branders zodat het plankje gaat roken. Verplaats het daarna naar de indirecte zone en sluit het deksel van je barbecue
  4. Gaar het vlees op ca. 180 graden in 1 ¼ uur tot een kerntemperatuur van 85/86 graden
  5. Lak, als je buikspek ca. 77 graden is, het vlees af met lekker wat van de teriyakisaus
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer er wat kokosmelk door. Houd warm
  2. Marineer de garnalen ca. 15 minuten in de Sweet & Spicy saus
  3. Bestrijk de asperges met wat olijfolie, strooi er wat zout en sesamzaadjes over en gril ze rondom tot ze beetgaar zijn
  4. Gril de garnalen ze op het laatst een paar minuten per kant (direct, op heel hete temperatuur)
  5. Lak het vlees op het laatst nog eens af en bestrooi met groene ringetjes lente-ui
  6. Leg de garnalen op het vlees en de rijst en asperges ernaast
  7. Garneer het gerecht met de Ginger-wasabisaus, plakjes daikon en radijs
  8. Serveer met de rest van de teriyakisaus en het zoetzuur

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok

Kijk hier de video