Ingrediënten
- 125ml crème fraîche
- 125ml zure room
- diverse specerijen (4 à 5, naar keuze)
- gemalen witte peper
- 2 rode uien
- 1 bakje gerookte spek (bacon)blokjes
- 4 flammkuchenbodems
- 50 gr rucola
- olijfolie
- vers gemalen zwarte peper
BBQ recept Flammkuchen - by Ralph de Kok
Tip: De roomsaus moet fris-zuur smaken en de peper moet de boventoon voeren. Houd daar rekening mee met de keuze van de specerijen.
Meng de specerijen, de witte peper, de crème fraîche en zure room door elkaar. Bedek de flammkuchenbodem met de roomsaus, de gerookte spekblokjes en rode uiringen. Bak op een hele hete pizzasteen (300°C) gaar in ongeveer 3-4 minuten. Haal de flammkuchen uit de barbecue en bedek met verse rucola en bedruip met wat olijfolie en versgemalen zwarte peper.
Smakelijk!
Ralph de Kok