BBQ recept Uiensoep - van Ralph de Kok
Bereidingswijze:
Snijd de bovenkant van de uien eraf en hol de uien uit met een meloenboortje (pomme Parisienne). Vul de uien met een half bouillonblokje en de boter. Druk het goed aan tot aan de rand. Pak de uien in een stevige kwaliteit aluminiumfolie en zorg dat er geen lucht kan ontsnappen. Plaats ze in een groente rekje op de barbecue en gaar ze op indirect vuur in ongeveer een uurtje op 180°C. Pak de uien uit het aluminiumfolie en giet ze direct over in een soepbord. Snijd de ui nog even grof met een mes. Voor wat meer volume voeg je eventueel nog een beetje groente- of runderbouillon toe.
Besprenkel de stokbroodjes met geraspte kaas en gratineer deze nog een minuutje of 8-10 op de barbecue. Als je, zoals ik een gasbarbecue met achterbrander hebt, zet deze dan op een medium stand. Leg de gegratineerde broodjes in de soep en garneer met wat fijngehakte bieslook.
Smakelijk!
Ralph de Kok