BBQ recept Saté van de grill - van Ralph de Kok
Snijd de varkenshaasjes in dunne repen of kleine blokjes van anderhalf á twee centimeter dikte. Doe het vlees in een Toppits Zipper zakje en voeg alle ingrediënten toe behalve de bosui. Wrijf de marinade goed door elkaar en schud het zakje goed. Laat het minimaal een kwartiertje marineren en rijg het vlees aan stokjes.
Zorg dat de barbecue een medium hoge temperatuur heeft (zo’n 190°-200°C) en gril de satés in 5 minuutjes gaar. Draai ze regelmatig! Het mooiste is wanneer je een rooster gebruikt met zo weinig mogelijk spijltjes, of zoals in de uitzending, een Spiedini! Deze heeft helemaal geen spijlen waardoor er geen contact gemaakt wordt met het vlees en daarom ook nauwelijks ‘verbrande’ gedeeltes op je vlees krijgt.
Snijd een bosuitje in dunne reepjes en strooi deze over de gegrilde satés!
Smakelijk!
Ralph de Kok