BBQ recept Gevuld varkensribroast met gegrilde knolselderpuree - van Ralph de Kok

Bereidingswijze de pureetjes:

Pof de rode bieten op de barbecue tot ze gaar zijn. Dit zal ongeveer anderhalf uur duren op 200°C. Het maakt niet zoveel uit of ze direct of indirect liggen omdat we de schil pas na het poffen verwijderen. Snijd de bieten in stukken en doe ze in een blender. Voeg 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn en 1 centimeter verse gember toe. Mix tot een gladde puree.

Gril tussentijds ook de voorgekookte knolselderij (doe aan beide kanten wat olijfolie) tot een mooi gekarameliseerd grilstreepje ontstaat. Blender de gegrilde knolselderij fijn in en voeg een scheutje slagroom toe. Maak op smaak met witte peper en een héél klein beetje zout.

Schil de truffelaardappels en snijd ze in kleine blokjes van 1x1cm. Blancheer kort in zout kokend water.

Bereidingswijze de vulling:

Fruit in een koekenpan de sjalotjes en knoflook in de boter en ruim olijfolie (5 eetlepels). Voeg de kastanjechampignons, tijm en rozemarijn toe. Roer goed en laat de champignons rustig gaar worden. Laat het afkoelen en meng met de roomkaas en een eetlepel bieslook. Maak op smaak met peper en (ruim) zout. Schep het mengsel op de huishoudfolie en rol er een staaf van 3 á 4 centimeter dik van. Vries het mengsel aan in de vriezer.

Prik met een scherp mes aan één zijkant van het vlees een gat tot bijna helemaal door. Vul het gat met de truffel-champignontapenade (van Enrico). Vul nu het vlees met het bevroren roomkaasmengsel. Kruid de buitenkant van het varkensvlees met karbonadekruiden en plaats het vlees indirect op de barbecue. Zorg dat de barbecue 90°-110°C blijft en gaar het low&slow in ongeveer 3 uur gaar (afhankelijk van de dikte) tot een kerntemperatuur van 64°C is bereikt. Laat het vlees een kwartiertje rusten en snij het in plakken. Garneer met fijngehakte bieslook en walnootjes.

Smakelijk!

Ralph de Kok