Vacumeren

Marineer vlees tot 50x sneller met een vacuumsysteem

Een goed stuk vlees of vis in een lekkere marinade wil je natuurlijk zo snel mogelijk op de barbecue leggen. Dat kan wanneer je het gevacumeerd laat marineren met behulp van een goed vacuumsysteem. De marinade doe je samen met het vlees en/of de vis in een vacumeerzak die je vacumeert. Hierdoor is het vlees en/of de vis binnen 20 minuten klaar voor gebruik op de BBQ, in plaats van de 12 tot 24 uur die normaal voor marineren staat.  

Let op: niet elk vacuumsysteem is geschikt om mee te marineren. Sommige systemen zijn namelijk niet in staat gedoseerd te vacumeren en zullen de marinade aan de zak onttrekken, terwijl je juist wilt dat de marinade in je vlees trekt – niet in de vacumeermachine. Vacuumsystemen van Solis zijn bijna allemaal uitgerust met geavanceerde functieprogramma’s voor marineren. Zo zorgt de marinadefunctie van de SOLIS vacuumsystemen ervoor dat je vlees en/of vis binnen een paar minuten zeer effectief marineert. Het luchtvacuüm zorgt er namelijk voor dat de marinade diep doordringt in de levensmiddelen. Het luchtvacuüm wordt bij de marinadestand een paar minuten lang gehandhaafd, waarna er weer lucht wordt toegevoegd: zo kunnen de levensmiddelen een aantal seconden “rusten”. Dit proces wordt een aantal keer herhaald. Je kunt dan goed zien hoe het vlees en/of vis de marinade absorbeert.

Naast marineren zijn de SOLIS vacuumsystemen ook geschikt voor drukgevoelige levensmiddelen, zoals zachte verse vis. Marineren met de Solis vacuumsystemen is mogelijk in de geribbelde Solis vacumeerzakken maar ook in Solis voorraadbussen met behulp van een vacuumslang.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Solis