10 tips voor het onderhouden van je leren BBQ-schort.

Heb jij een leren schort van Xapron? Deze schorten zijn tijdloos en kunnen door de kwaliteit jarenlang mee. Maar hoe je er echt het beste uithaalt? Wij geven tips!

Waarschijnlijk gebruik je het schort meestal tijdens het bakken en braden, achter het fornuis of de BBQ. Misschien voor professioneel gebruik. Hoe langer je het schort draagt des te meer het een soort tweede huid wordt. Dus; take care of your apron because your apron takes care of you…

  1. het is fijn als je je schort voordat je het gaat dragen grondig inspuit met een vlek- en waterafstotende kleurloze lederspray, voor een betere bescherming tegen vuil en water. Niet persé noodzakelijk maar beschermt het schort beter tegen vlekjes.
  2. Hang het schort nooit in de volle zon want het leer kan dan verkleuren.
  3. Als het schort onverhoopt nat is geworden door een waterballet, laat ‘m dan opdrogen bij kamertemperatuur, niet in de zon en niet bij de kachel of verwarming.
  4. Opgedroogde druppels en andere lichte vlekjes kun je met een fijne zachte borstel, ledersponsje of voor gevorderden met droogschuim van lederzeep behandelen. Deze vlekjes verdwijnen ook vaak door het leer van het schort tegen elkaar te wrijven. Ook kan je het schort afnemen met een vochtige doek.
  5. Daarna kun je het schort eventueel weer opnieuw inspuiten.
  6. Vlekken nooit met bijtende middelen behandelen, zoals benzine of aceton!
  7. Stug geworden leer wordt weer soepel door het te behandelen met lederspray.
  8. Vette randen kunnen evenals lichte vlekken voorzichtig met een suède schuursteen verwijderd worden.
  9. Je schort moet je alleen laten reinigen bij een goede lederreinigingspecialist.
  10. Onthoud dat je leren schort door het dragen vaak alleen maar mooier wordt.Met deze tips heb je nog jarenlang plezier van je leren schort.