Ingredienten:
1 hele kip (biologisch, vrije uitloop!)
kipkruiden
½ blikje Radler
½ liter kippenbouillon
1 ui
3 wortels
2 selderijstengels
2 tenen knoflook
1 prei
½ bosje tijm
½ bosje rozemarijn
1 bosje salie
½ limoen (sap)
½ citroen (rasp en sap)
200 gram krieltjes
100 gram boter
peper
zout
olijfolie
BBQ recept Beer Can Chicken met Radler, groentjes en patatten - by Ralph de Kok
1. Was de groenten en de krieltjes. Snijd de knoflook en alle groenten in grove stukken e ndoe deze in een skillet.
2. Snijd de krieltjes in kwarten en voeg deze bij de groenten. Voeg ook de takjes tijm en rozemarijn toe en de helft van de salieblaadjes.
3. Kruid de kip met je favoriete kipkruiden zowel onder als op de huid.
4. Druk de kip over het bierblikje en plaats hem in het midden van de skillet met de groenten.
5. Plaats de skillet op de barbecue van ca. 180-190°C.
6. Schenk de kippenbouillon erbij tot de groenten en krieltjes ongeveer half onder het vocht staan.
7. Sluit het deksel en gaar de kip ongeveer 60-75 minuten.
8. Maak intussen de salieboter door in een klein pannetje of skillet de boter te smelten met de rest van de (grof gehakte) salieblaadjes en een flinke snuf zout.
9. Bestrijk de kip tijdens de laatste 10 minuutjes van de gaartijd een paar keer met de salieboter zodat een extra knapperig korstje ontstaat!
10. Rasp op het laatst wat citroenrasp over de kip en druppel wat citroen- en limoensap over de groentjes, aardappeltjes en kip!
Smakelijk!
Ralph de Kok
ralphdekok.nl