Voor de Beer can Chicken met Radler:
- 1 hele kip (biologisch, vrije uitloop!)
- Beer Can Chicken kruiden (Not Just BBQ)
- 1⁄2 blikje Radler
Gevulde Jalapenos en Paprika’s:
- 4 jalapeno pepers
- 4 mini paprika rood
- 4 mini paprika oranje
- 150 gram geraspte kaas (belegen of oud)
- 2 el komijnpoeder
- 1⁄2 bosje koriander
- 1 el versgemalen zwarte peper
BBQ recept Beer can Chicken, gevulde Jalapeños en Paprika's - by Ralph de Kok
Beer Can Chicken met Radler:
- Verhit de barbecue tot 180-200°C en verdeel de briketten rondom (in een cirkel) aan de buitenkant van het kolenrooster.
- Kruid de kip met Beer Can Chicken kruiden zowel onder als op de huid.
- Druk de kip over het bierblikje (gebruik een Beer Can Chicken houdertje) en plaats hem in het midden van de barbecue. 4. Gaar de kip in 60-75 minuten!
Gevulde Jalapeno’s en Paprika’s:
- Snijd het kopje van alle pepers en paprika’s.
- Verwijder de zaden.
- Meng de overige ingrediënten door elkaar en vul de paprika’s en jalapeno’s ermee. Druk het mengsel stevig aan.
- Verhit een barbecue tot medium-hoge hitte (ca. 180-200°C) en gaar de gevulde pepers tot ze zacht aanvoelen en de kaas mooi gesmolten is!
Smakelijk!
Ralph de Kok